Adatvédelem

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓNK

Hatályos: 2021. február 21. napjától

Arra kérünk, hogy olvasd el ezt a dokumentumot mielőtt használod az oldalunkat – hiszen ez foglalja össze, hogy milyen személyes adataid kezeljük, milyen célból és szabályok mentén.

Pár szóban az oldalról: Az ittegybaba.hu oldalt négy anyuka készíti, az oldalon saját tapasztalatainkat, véleményünket osztjuk meg, babavárás és gyermeknevelés témakörében. Nem vagyunk tehát a téma szakértői, az általunk tapasztaltakat és saját élményeinket, véleményünket, látásmódunkat osztjuk meg, hátha ez Neked is hasznos információforrásként szolgál – kérlek ezt olvasáskor mindenképpen tartsd szem előtt. 

Az ittegybaba.hu weboldal kialakítása során törekedtünk arra, hogy a kezelt adatok körét minimalizáljuk és elkötelezettek vagyunk a személyes adataid védelme érdekében. A személyes adatod lehet például az e-mail címed, a számítógéped IP címe – olyan adat, mely alapján akár közvetve, akár közvetlenül azonosítani lehet Téged.

A jelen tájékoztatásunk a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) (GDPR) rendelkezései alapján, különösen annak 13. és 14. cikke alapján történik.

ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE, ELÉRHETŐSÉGE

Az ittegybaba.hu weboldalt négy anyuka készíti, ők közösen adatkezelők: Gáborné Nagy Ágnes, Kolbert-Szalaga Réka, Kozák Réka, , Szabó-Molt Melinda.

A GDPR rendelkezéseivel összhangban adatkezelési tisztségviselő kijelölése nem kötelező, azonban amennyiben adatkezelésünkkel kapcsolatban bármilyen kérdésed, észrevételed lenne vagy további információra lenne szükséged, keress minket az alábbi e-mail címen: adatvedelem@ittegybaba.hu 

Fenntartjuk a jogot, hogy az Adatkezelési tájékoztatónkat egyoldalúan módosítsuk a jövőben, a módosításokról a honlapunkon fogunk tájékoztatni. A módosítás a honlapra való feltöltéssel hatályos.

A honlapunk tartalmát 18. életévüket betöltött személyek számára írjuk.

Tárhelyszolgáltató neve, címe és elérhetősége: Magyar Hosting Kft., 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22., info@mhosting.hu 

KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, ADATKEZELÉSÜNK CÉLJA, JOGALAPJA, IDŐTARTAMA

Az alábbiakban egy rövid összefoglalót találsz, arra vonatkozóan, hogy milyen célból, milyen időtartamig gyűjtjük, kezeljük a személyes adataid, adatkezelésünk milyen jogalapon történik, illetve azok átadásra kerülnek-e harmadik személyek számára.

  1. KAPCSOLATFELVÉTEL, E-MAIL LEVELEZÉS

Annak érdekében, hogy a mamik@ittegybaba.hu e-mail címre küldött felvetésedre, kérdésedre válaszolni tudjunk, valamint, hogy megismerjük az e-mailben küldött esetleges visszajelzéseket és azok tartalmát. A jelen adatkezelésünkkel érintettek azon látogatóink, akik e-mailt küldenek nekünk a mamik@ittegybaba.hu e-mail címre.

Milyen célból kezeljük az adataid?

Annak érdekében, hogy a mamik@ittegybaba.hu e-mail címre küldött e-maileket és azok tartalmát kezelni tudjuk.

Milyen személyes adatait kezeljük? 

E-mail cím, e-mail tartalma, esetlegesen név. 

Azt, hogy az e-mailben mely személyes adataid adod meg számunkra azt minden esetben Te választhatod meg, sőt használhatsz akár olyan e-mail címet is, amelyből például a neved nem tűnik ki.

Mi az adatkezelésünk jogalapja?

Jogos érdek (GDPR 6. cikk. (1) f) pontja)

Az adatkezelés szükséges számunkra ahhoz, hogy olvasóink véleményét, észrevételeit, megismerjük ill. a hozzánk intézett kérdésre válaszolni tudjunk – akár személyre szólóan is. Mérlegelve az érintettek személyes adatokkal való szabad rendelkezésre vonatkozó érdekeit, jogait és szabadságait, az adatok kezelése szükséges a fenti jogos érdekünk érvényre juttatásához, valamint más módon ezen adatkezelésünk nem lenne megvalósítható. Tájékoztatunk, hogy tiltakozhatsz a jogos érdeken alapuló, jelen adatkezelésünk ellen.

Meddig kezeljük a személyes adataid? 

A személyes adataid az e-mail kézbesítését követő 2 évig kezeljük.  

Adattovábbítás:

A személyes adataid nem kerülnek továbbításra.

  1. ADATKEZELÉSRE VONATKOZÓ MEGKERESÉSEK

Annak érdekében, hogy az adatkezeléssel kapcsolatos megkeresésedet feldolgozzuk, ill. arra válaszolni tudjunk. Azok az érintettek, akik adatkezelésünkkel kapcsolatban megkereséssel, észrevétellel élnek. A megkeresésben szabadon dönthetsz arról, hogy mely adataid adod meg részünkre – ám adathiány esetén előfordulhat, hogy nem tudjuk a megkeresésed teljesíteni.

Milyen célból kezeljük személyes adataid? 

Annak érdekében, hogy az adatkezelésünkkel kapcsolatos megkeresésre válaszolni tudjunk, ill. azt feldolgozzuk és az adatkezeléssel kapcsolatos jogaid gyakorlását biztosítani ill., az esetleges megkereséseket dokumentálni tudjuk. Továbbá, hogy az általad gyakorolható jogok tekintetében meg tudjunk felelni a GDPR által velünk szemben támasztott elszámoltathatósági követelménynek. 

Milyen személyes adataid kezeljük? 

Megkeresésben megadott adatok, e-mail cím, név, kérelmed tárgya, tartalma, esetleg az aláírásod.

Mi az adatkezelésünk jogalapja?

Jogos érdek (GDPR 6. cikk. (1) f) pontja)

Az adatkezelési megkeresések és az azok alapján hozott intézkedéseket megfelelően dokumentációja érdekében, hogy az adatkezelő az esetleges jogi igények kapcsán védekezni tudjon. Az adatkezelő jogos érdeke összhangban van a GDPR 5. cikk (2) bekezdésének és a GDPR 12. cikkének (1) bekezdésének rendelkezéseivel. Az adatkezeléssel érintettek személyes adatokkal való szabad rendelkezésre vonatkozó érdekeit, jogait és szabadságait mérlegelve, az adatok kezelése szükséges az adatkezelő érdekeinek érvényre juttatásához. Más módon ezen adatkezelés nem lenne megvalósítható. Tájékoztatunk, hogy tiltakozhatsz a jogos érdeken alapuló, jelen adatkezelésünk ellen.

Meddig kezeljük a személyes adataidat? 

A megkeresés e-mail kézbesítését követő 2 évig őrizzük meg. Amennyiben hatósági eljárás indult az ügyben az adatokat az eljárás jogerős befejezéséig kezeljük. 

Adattovábbítás: 

A személyes adataid főszabályként nem adjuk át senkinek, amennyiben azonban az ügyben eljárás indult akkor a személyes adatait átadásra kerülnek az illetékes hatóság számára, ill. átadásra kerülhetnek a minket esetlegesen képviselő személy (pl. ügyvéd) részére. 

  1. BÖNGÉSZÉS, COOKIE

Az ittegybaba.hu oldalon való böngészéshez külön személyes adatok megadása nem szükséges, azonban a weboldalunk cookie-at (sütik) használ. A weboldal rövid adatfájlt, jelsorozatot (cookie, süti) helyez el a böngészésre használt eszközödön, legyen az a számítógéped, mobilod vagy akár tableted. Ha azt szeretnéd, hogy a cookie ne kerüljön alkalmazásra, lehetőséged van letiltani pl. a böngésződ beállításain keresztül. Az adatkezelésünkkel érintettek, a honlapunk látogatói.

Milyen célból kezeljük személyes adataid?

A weboldal megfelelő működésének, a tartalom megfelelő megjelenítésének, kialakításának biztosítása, a felhasználói felületek megfelelő kialakítása, a weboldal folyamatos fejlesztése és a felhasználói élmény fokozása, a felhasználóink érdeklődésének megismerése, valamint az adatbiztonság biztosítása érdekében. A weboldalunkon a Google Analytics szolgáltatását vesszük igénybe mindezek érdekében, mely statisztika alapján fejlesztjük a honlapunkat és tudunk számotokra érdekesebb cikkeket írni.

Milyen személyes adataid kezeljük? 

A látogató IP címe, a látogató földrajzi helye, a böngésző típusa, használt operációs rendszer, a látogatás időpontja és hossza, a látogatás forrása, a megtekintett oldalak és azok sorrendje – ezeket az adatokat mi a Google Analytics rendszeréből kapjuk meg.

Mi az adatkezelésünk jogalapja? 

Jogos érdek (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja)

Olyan cookie esetén, ami a weboldalunk megfelelő működéséhez, ill. az alapvető funkciók biztosításához szükségesek – jogos érdekünk, hogy weboldalunkat megfelelően tudjuk működtetni. Tájékoztatunk, hogy tiltakozhatsz a jogos érdeken alapuló, jelen adatkezelésünk ellen.

A jogos érdekünk alapján kezelt cookie:

COOKIE NEVEÉRVÉNYESSÉGTÍPUSCÉLCSOPORT 
weboldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges cookie

A fentiekhez nem tartozó cookie esetében az adatkezelésünk jogalapja: 

Hozzájárulásod (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont)

A remarketing (egyedi ajánlatot biztosító), a hirdetéseket megjelenítő, a felhasználói viselkedést figyelő, az általános ajánlatokat megjelenítő és a statisztikai célú cookie esetében az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod. A hozzájárulásod bármikor jogosult vagy visszavonni, tájékoztatunk, hogy a hozzájárulásod visszavonása nem érinti a visszavonás előtti adatkezelésünk jogszerűségét.

COOKIE NEVEÉRVÉNYESSÉGTÍPUSCÉLCSOPORT 
_gaGoogle Analytics2 évharmadik fél sütijeA cookie-k többek között az alábbi információkat rögzítik anonim módon: (i) a Weboldalt látogatók száma, (ii) a Weboldalt látogatók mely honlapról érkeztek a Weboldalra, továbbá (iii) a Weboldalt látogatók a Weboldal mely oldalait látogatták meg.felhasználói viselkedést figyelő, statisztikai célú cookie
_gidGoogle analytics24 óraHarmadik fél sütijeEz a cookie a felhasználók elkülönítésére szolgál. Egy egyedi felhasználói munkamenet azonosítót tárol.elhasználói viselkedést figyelő, statisztikai célú cookie
_gatGoogle analytics1 percHarmadik fél sütijeA _gat cookie a Google tájékoztatása szerint a kérelem gyakoriságának szabályozására szolgál – korlátozza az adatgyűjtést a nagy forgalmú webhelyeken. elhasználói viselkedést figyelő, statisztikai célú cookie

Meddig kezeljük személyes adataid? 

A személyes adatokat a fenti érvényességi idő lejártáig kezeljük. 

Az érvényességi idő lejártával az adatok automatikusan törlésre kerülnek, valamint a sütiket te is tudod törölni a saját eszközödről, ill. böngésződben is letilthatod azok alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők „Beállítások” menüjében van lehetőség, de ez függhet az általad használt böngészőtől, további információk a legelterjedtebb böngészők esetén az alábbi linkeken:

Google: https://support.google.com/accounts/answer/3118621?hl=hu

Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17441/windows-internet-explorer-change-reset-settings

Adattovábbítás:

A weboldalunk használatának, böngészésének, megjelenítésének lehetővé tételében a következő személyek vesznek részt:

Név SzékhelyAdattovábbítás célja
Magyar Hosting Kft.1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.Tárhelyszolgáltató és a levelezési rendszert biztosítja
Google LLC1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült ÁllamokWeboldal látogatottsági statisztikák céljából

MÁS HONLAPRA MUTATÓ LINKEK

Előfordulhat, hogy teljesebb felhasználói élmény érdekében más honlapokra mutató helyezhetünk el. Fontos, hogy ezek a honlapok, blogok tőlünk függetlenül működnek, azok tartalmára, valamint az adatkezelési elveikre nincs ráhatásunk, saját adatkezelési szabályzattal rendelkeznek. A hivatkozott honlapok adatkezelési tájékoztatóját is olvasd át, ha azokra látogatsz.  

ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS, ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gondoskodjunk a személyes adatainak biztonságáról, a GDPR 32. cikkének megfelelően, ennek keretében a honlapunk elleni támadások elkerülése érdekében a Wordfence Security szolgáltatást használjuk, mely egy tűzfal és rosszindulatú támadások figyelésére alkalmas bővítmény. A Google Analytics által részünkre továbbított adatokat csak mi ismerjük meg, azokat nem adjuk át harmadik személyek számára és az adatok védelme érdekében megtesszük a szükséges szervezési intézkedéseket. Az adatokat biztonságos technikai környezetben tároljuk, elektronikus úton tárolt adatai esetében jelszavas védelmet használunk.

ADATTOVÁBBÍTÁS HARMADIK ORSZÁGBA 

Személyes adatok harmadik országba történő továbbítására nem kerül sor. 

PROFILALKOTÁS

Tájékoztatunk, hogy mi az adatkezelésünk során profilalkotást nem végzünk. A Google Analytics szolgáltatását használjuk, erről az alábbi linken olvashatsz bővebben: https://policies.google.com/privacy?hl=hu 

ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAID

Az általunk kezelt személyes adataiddal kapcsolatban az alábbi jogok illetnek meg: hozzáféréshez való jog, helyesbítés joga, törléshez való jog, adatkezelés korlátozásához való jog, adathordozáshoz való jog, tiltakozás joga, hozzájárulás visszavonásának joga – ezek tartalmáról részletesebben lentebb olvashatsz.

Jogod van továbbá hozzánk fordulni, amennyiben az adatkezelésünkkel kapcsolatban panaszod vagy egyéb észrevételed adódna, ezt az adatvedelem@ittegybaba.hu e-mail címen teheted meg. 

Panaszt tehetsz az adatvédelmi hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

Székhely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Honlap: www.naih.hu, 

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu. 

Bírósághoz is fordulhatsz, a NAIH vonatkozó döntése ellen, ill. amennyiben a NAIH, vagy mi nem foglalkoznánk a panaszoddal.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy nem mindig áll módunkban törölni a személyes adatod, például abban az esetben, ha jogi kötelezettségünk van annak megtartására – ezt minden esetben egyedileg értékeljük és mérlegeljük. 

Hozzáféréshez való jog

Jogod van arra, hogy visszajelzést kapj, ill. tájékoztatást kérj arról, hogy személyes adataidat kezeljük-e, azok melyek (azok milyen személyes adat kategóriába tartoznak), ill. azokat milyen célból, meddig kezeljük, kinek kerülnek átadásra, ill. jogod van az általunk kezelt személyes adatodról készült másolathoz. 

Helyesbítéshez való jog

Jogod van kérni, adatváltozás esetén vagy amennyiben személyes adataid rosszul kerültek rögzítésre, hogy azokat javítsuk ki, vagy ha hiányosak akkor kérheted azok kiegészítését.

Törléshez való jog 

Jogod van kérni, hogy a személyes adataid töröljük, többek között, ha pl. visszavontad a hozzájárulásod – és már nincs szükség az adatokra abból a célból, amelyből azt kezeltük. Ez utóbbit minden esetben egyedileg vizsgáljuk.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Jogod van kérni, hogy az adatkezelésünket korlátozzuk, ha (i) szerinted nem pontosak az adatok, (ii) amennyiben az adatkezelésünk jogellenes, (iii) amennyiben már nincs szükségünk a személyes adatokra, de igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, (iv) ha tiltakozol az adatkezelés ellen, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a mi jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e a Te jogos indokaiddal szemben.

Adathordozáshoz való jog

Jogod van arra, hogy az általunk kezelt személyes adataid megkapd, ill. ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsd, ill. utasításod alapján továbbítsuk azokat az általad megjelölt másik adatkezelő részére, ha az adatkezelés a hozzájárulásodon vagy szerződés teljesítésén alapul és automatizált módon történik. A hordozás nem sértheti mások jogait és szabadságait, vagy a törléshez (elfeledtetéshez) való jogot.

Tiltakozáshoz való jog 

Abban az esetben, ha a személyes adataid kezelése jogos érdeken alapul, külön is tiltakozhatsz ezen adatkezeléssel szemben, ideértve a profilalkotást is. Ebben az esetben a személyes adataidat nem kezeljük tovább, kivéve, ha adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érdekeiddel szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez szükségesek. 

Hozzájárulás visszavonásának joga 

Jogod van arra, hogy a hozzájárulásod bármikor visszavond. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

IMPRESSZUM

KIEGÉSZÍTÉSEK

IMPRESSZUM tartalma

Eker. tv. 4. §: A szolgáltató köteles elektronikus úton közvetlenül és folyamatosan, könnyen hozzáférhető módon legalább a következő adatokat közzétenni:

a) a szolgáltató nevét,

c) a szolgáltató elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét,

ga) annak a szakmai érdek-képviseleti szervnek (kamarának) a megnevezését, amelynek a szolgáltató akár kötelező előírás alapján, akár önkéntesen tagja;

gb) a természetes személy szolgáltató szakképzettségének, illetve szakmai, tudományos fokozatának, valamint annak a tagállamnak a megjelölését, ahol ezt a szakképzettséget, illetve fokozatot megszerezte;

gc) hivatkozást a szabályozott szakma gyakorlásának a szolgáltató letelepedési helye szerinti államban alkalmazandó szakmai szabályaira, és az azokhoz való hozzáférés módjára,

h) *  a szolgáltató részére a tárhelyet biztosító, a 2. § l) pont lc) alpontjában meghatározott szolgáltató székhelyét, telephelyét, az elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét, kivéve, ha a szolgáltató részére nyújtott tárhelyszolgáltatás jellegéből adódóan ezek az adatok egyébként is megismerhetőek.

TARTALOM, SZERZŐI JOGOK

Az ittegybaba.hu oldalt négyen, anyukaként és laikusként készítjük. Az általunk megosztott tanácsokért, véleményekért nem szakmabeliként nem tudunk felelősséget vállalni, kérlek ezt tartsd szem előtt. Az oldalon csupán saját tapasztalatainkat, véleményünket osztjuk meg – terhesség, babavárás és gyermeknevelés témakörében. Amennyiben a témakörök bármelyikét érintően úgy érzed szakmai segítségre lenne szükséged vagy szakmai kérdésed merülne fel kérünk, hogy fordulj a megfelelő szakemberhez például védőnő, gyermekorvos, pszichológus, családsegítő.

Az ittegybaba.hu honlapon elhelyezett szöveges tartalom, cikkek szerzői jogainak jogosultja az adott cikk szerzőjeként feltüntetett anyuka. A honlapon elhelyezett szöveges tartalom, cikkek esetében a szerző, mint az ittegybaba.hu oldal tartalmának kialakítója felhasználást engedélyezett az ittegybaba.hu weboldalon történő megjelenés céljából. Az ittegybaba.hu weboldalon megjelent tartalom, cikkek további felhasználása minden esetben engedélyköteles, ezzel kapcsolatban keress minket bizalommal fenti e-mail címünkön. Az ittegybaba.hu weboldal adatbázisként szerzői jogi oltalom alatt állhatnak. Az ittegybaba.hu weboldalon szereplő saját képeink, logók, videók (© Mamik) ugyancsak szerzői jogi oltalom alatt állnak, azok felhasználása ugyancsak engedélyköteles a fentiek szerint.

Az ittegybaba.hu weboldal üzemeltetői, tartalmát kialakító személyek fenntartják magunknak a jogot, hogy a weboldalt saját döntésük szerint szerkesszék, saját igényeik szerint alakítsák, arra tartalmat feltöltsenek vagy onnan tartalmat töröljenek.