1 hónapos baba napirendje
Napirend

1 hónapos baba napirendje

Itt elolvashatod 4 első babás anyuka 1 hónapos kisbabáink egy átlagos, otthon töltött napját. Ebben az időszakban még nem igazán volt napirendje egyikünknek sem, sőt. Szóval itt még ne számíts percre pontos táblázatokra, de még sorrendekre se igazán. A napok a kisbaba igényei mentén egyébként is folyamatosan és marha gyorsan változnak, ezért nem is igazán beszélhetünk ilyen pici babáknál napirendről. Olvassátok el azt is, mik történnek velünk az 1. hónapban.

Réka és Áron baba

Én konkrétan a túlélésre mentem, hogy mindenki eleget egyen és aludjon és megerősödjön.

Tehát főleg ezek a napirendi pontok voltak:
Szoptatás, altatás, fejés, szoptatás, altatás, fejés.
Ezeken túl volt még gyerek mérlegelése, pisis-kakis pelusok számolása, napi sok liter vizek ivása, pelenkázás, kakis body mosás, öltöztetés, kis sírás és minimális alvás.

Ági és Panka

A kórházban rooming in rendszer működött, így egész nap velem lehetett Panka, csak éjjel aludt együtt a többi kisbabával. Hajnalban hozták őt szopizni, majd a vizit idejére újra együtt bandáztak a babákkal. Ennek köszönhetően,  mikor hazaérkeztünk, a hajnali és a reggeli szopi időpontja már megvolt. Nagyjából. 

A köldökcsonk miatt nem erőltettük a mindennapos fürdést. Ha szükségét éreztük, akkor próbáltunk olyan időpontot találni, mikor éberebb volt. De ilyen nem nagyon volt, mert ha ébren volt, vagy félálomban, akkor szopizni akart, és ezt félreérthetetlenül a tudtunkra is adta. Még a pelenkázást is nehéz volt beütemezni, nemhogy egy fürdést. A szopi beindította az emésztését, így általában input közben érkezett is egy output. 🙂

Egyfolytában szopizott. Egy szoptatás akár másfél órán keresztül is tartott (vagy egymásba folytak és maratont tartott a lányom), ami után kb fél óra büfiztetés következett, ami közben legtöbbször bealudt. Jó esetben ilyenkor maradt egy órám, hogy én is aludjak, egyek, fejjek, vagy egyáltalán szóljak a férjemhez egy-két szót. Ez ment napközben és bizony éjjel is. Így ha néha becsúszott 3-4 óra alvás egyhuzamban, akkor kb. 10 évet fiatalodtam, és a férjem is visszakapott belőlem valamit attól a sárkánytól, akivé a kialvatlanság miatt váltam. 🙂 Nyugi, lesz ez jobb is. 🙂

Meli és Sebi baba

Az első havi napirendünk? Jó vicc. Nem volt napirend. A napok összefolytak, nem volt különbség nappal és éjszaka között. Ha a kisfiam felébredt és sírt, megszoptattam-már amennyire sikerült. Ha sírás nélkül ébredt, akkor nézegetett, szeretgettük, majd szopizott és újra altatás következett (akkoriban ringatva aludt el). 

Míg aludt, próbáltam enni, fejni és felépülni vagy úgy is mondhatnám, hogy mint a Phoenix madár, feltámadni hamvaimból.